Laatste nieuws

Corona - Verder aanscherping coronamaatregelen (geplaatst op 27 november 2021)
Helaas maakt de coronasituatie van dit moment het noodzakelijk voor de overheid om de maatregelen aan te scherpen. Als gemeente willen we ook ons steentje bijdragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de immense druk op de gezondheidszorg te beperken. Wij hopen dat u dat persoonlijk ook doet. Misschien voor uzelf niet zo belangrijk, maar het is wel een manier om iets voor uw naaste te kunnen betekenen. ... meer over onze maatregelen hier.

Corona - Aanscherping coronamaatregelen (geplaatst op 13 november 2021)
De coronabesmettingen lopen alweer een aantal weken op en helaas heeft de rijksoverheid moeten besluiten om de coronamaatregelen aan te scherpen.
Voor onze kerkdiensten betekent dit dat we ons houden aan de 1,5 meter afstand van elkaar, dit is ieders eigen verantwoordelijkheid maar we mogen elkaar er zeker ook op aanspreken. Zorg voor een goede spreiding binnen ons kerkgebouw.

Herenigde GKv en NGK gaan Nederlandse Gereformeerde Kerken heten (geplaatst op 1 oktober 2021)
Sinds 2017 zijn deze kerken op weg naar hereniging. Het streven is om ergens in 2023 daadwerkelijk samen te gaan. Op 25 september jl. hebben de afgevaardigden naar de gezamenlijke synode/landelijke vergadering met algemene stemmen voor bovenstaande naam gekozen. Die typeert kort en helder het karakter van de kerken: ze zijn gereformeerd en ze zijn Nederlands.
Klik hier voor meer...

Corona - Geef elkaar de ruimte (geplaatst op 23 september 2021)
Op 14 september 2021 heeft de overheid bekend gemaakt dat de 1,5 metermaatregel in verband met corona vanaf 25 september niet langer nodig is. In principe kan, vanaf deze datum, in onze kerkdiensten weer overal plaatsgenomen worden. We zullen echter rekening met elkaar moeten houden, op gepaste afstand plaats nemen van elkaar blijft dan ook belangrijk, zeker als dit door een andere bezoeker gewenst wordt: geef elkaar de ruimte!
We zijn een kerk voor iedereen, we gaan dus geen ingangscontrole houden op het hebben van een coronapas. Het aanmelden voor het bijwonen van een kerkdienst of een andere activiteit is niet meer nodig!
Zie voor meer details onze agenda.

Corona - Middagdiensten hervat (geplaatst 12 september 2021)
Vanaf 12 september 2021 zijn de middagdiensten hervat. Net als bij de morgendiensten mogen de middagdiensten bijgewoond worden door max. 50 bezoekers, kinderen t/m 12 jaar niet meegerekend. De 1,5 meter maatregel blijft van kracht. Aanmelden bij de scriba ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ), uiterlijk zaterdag om 14.00 uur, is ook voor de middagdienst verplicht. Zie voor meer details onze agenda.

Eerder nieuws

Wat betekent toch die "V" aan de gevel van ons kerkgebouw? (geplaatst 15 juni 2021)
Dat is geen letter V, maar een parabool. Zo wisten enkele oudere gemeenteleden ons te vertellen. Het was een idee van de architect. Hij zei bij het ontwerp: Uit Hem, door Hem, en tot Hem zijn alle dingen en dat symboliseerde hij in een parabool. Dat werd toen door de kerkenraad goedgekeurd. Klik hier voor meer...

Corona - bijwonen diensten mogelijk door 50 bezoekers (geplaatst op 8 juni 2021)
Vanaf zondag 13 juni zullen de diensten mogen worden bijgewoond door 50 bezoekers, kinderen t/m 12 jaar niet meegerekend. De 1,5 meter maatregel blijft wel van kracht. Zie ook de informatie op onze Corona pagina en meer in detail in onze agenda.

Geef met Givt (geplaatst 8 mei 2021)
Contant geld is lang niet meer vanzelfsprekend. Betalen doen we steeds vaker met de pinpas en ook het betalen met de smartphone komt steeds vaker voor. Deze ontwikkelingen zijn niet meer tegen te houden, maar hebben wel tot gevolg dat het voor mensen moeilijker is om mee te doen met de collecte tijdens de dienst. Voor dit probleem hebben we vanaf nu een oplossing, want dan gaan we van start met digitaal collecteren door middel van een smartphone. Lees hier verder...

Nieuwe website voor de Raad van Kerken Schiedam (31 maart 2021)
Het hosten van de website www.kerken-schiedam.nl van de Raad van Kerken Schiedam is per 31 maart 2021 gestopt. Het opstarten van een nieuwe website was al voorzichtig in voorbereiding, maar werd vertraagd door corona-pandemie.
Inmiddels is er een nieuwe website gelanceerd en live: www.raadvankerkenschiedam.nl.

Corona - bezoeken diensten weer mogelijk (7 maart 2021)
Bezoeken van onze diensten is m.i.v. 7 maart weer mogelijk voor max. 30 personen. Kinderen t/m 12 jaar niet meegerekend. Zie ook de informatie op onze Corona pagina en meer in detail in onze agenda.

Over onze nieuwe dominee (juli 2020)
In de rubriek "Wat doe je voor de Kost ", praat JW TV met dominee Janneke Dekker. Ds. Janneke is nieuw in Schiedam en zij vertelt over haar werk in dit flmpje.

NGK

Zoeken

Geef met Givt button

Vertrouwens­personen

Lees verder...