Roemeniëreis Eerste reisverslag

Roemeniëreis 14-21 oktober 2017

Het eerste reisverslag is binnen!
Lees het hier.

Roemeniëreis

Roemeniëreis 14-21 oktober 2017

Op zaterdag 14 oktober vertrekken de Roemeniëreizigers naar Reghin om te klussen aan een weeshuis en om te werken met Roma-vrouwen en -kinderen. Om 11.00 uur houden we in de kerk een korte afscheidsdienst, waarna de reizigers zullen vertrekken.

Wilt u op de hoogte blijven van de reisverslagen en foto’s tijdens de week, neem dan een kijkje op de blog www.schiedamnaarroemenie.waarbenjij.nu.

Op zaterdag 21 oktober komt de groep weer terug naar Nederland.

====== Oudere berichten ======

Stille Week 2017

Maandag 10 tot en met donderdag 13 april 2017 zijn er weer korte diensten om ons samen voor te bereiden op de grote christelijke feesten van Groede Vrijdag en Pasen. Het kan geen kwaad om daar even tijd en rust voor te nemen, anders “duik je er zomaar in”. Jong en oud zijn van harte welkom. Ook gasten uiteraard. Het is van 19.00 tot 19.30 uur. Graag tot dan.

Voedsel in de bijbel (2016)

De commissie van “Leren en Inspireren” uit de Nederlands Gereformeerde Kerk te Schiedam heeft dit keer een prikkelend onderwerp uitgekozen om met u een avond te beleggen over het thema: “Voedsel in de bijbel”.

Met name het voedsel volgens de voedselwetten uit de Thora.

Dit wordt een interessant en uitgebreid onderwerp. De avond wordt verzorgd door Esther Noordermeer, zij is bioloog. Ze heeft zich toegelegd op dit onderwerp en er een boek over geschreven. Aan de hand van dit boek geeft ze een lezing.

Het boek is die avond ook te koop. Titel: “De Hemelse voedselbank”.

Zegt het vooral voort in uw eigen omgeving en neem anderen mee.

Er is een collecte voor de onkosten.

De avond wordt gehouden op:

dinsdag 3 mei 2016 in de Nederlands Gereformeerde Kerk te Schiedam.

Aanvang: 19.30 uur. Inloop: 19.00 uur

Adres: Westvest 30

Einde avond rond 22.00 uur

We hopen dat we samen met u zullen groeien in weer wat bijbel- en/of voedselkennis.

Gert en Hanneke Bouterse

Voedsel in de bijbel Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Lezing Ds. Kees van Velzen (2015)

Gods trouw aan Israël, zijn gemeente en de wereld

Wat voor vragen zijn er bij u over het Israël van nu. Is het Israël van nu, wat sinds 1948 weer als volk in het land woont en waar steeds meer Israëlieten uit de volken in de wereld naar toe trekken, door de nood gedreven of uit verlangen, is dat Gods volk nog, het Israël wat in het oude testament genoemd wordt als Gods oogappel?

( Deut. 32: 10, Zach. 2:8)

Mogen we zeggen dat dit de belofte is die in het oude testament beschreven staat dat God het weer terug brengt naar het land dat Hij hun van oudsher heeft gegeven?

De meningen zijn soms verdeeld.

Heel geleidelijk aan zie en hoor je dat het reeds oude antisemitisme weer de kop op steekt. Het wordt steeds heftiger. Er vallen hier en daar doden door de vreselijke haat die er bestaat tegen de Joden, zomaar, geheel ongegrond.

Joden voelen zich bijna nergens meer veilig en er zijn er die om die reden naar hun land Israël willen. Ook daar is het niet helemaal veilig door de voortdurende bedreiging van Hamas en de omringen landen.

En wat moeten wij, geroepenen uit de heidenvolken en ge
ënt op de stam van Israël.
( Romeinen 11:17) Wat heeft ons dat te zeggen, hebben wij daar dan een boodschap aan? Kunnen wij hier wat mee ten aanzien van Israël.

Dit onderwerp willen we graag onder uw aandacht brengen zodat we samen Gods woord kunnen onderzoeken zodat we groeien in onze kennis.

De groep “Leren en inspireren” binnen de Nederlands Gereformeerde Kerk te Schiedam heeft Ds. Kees van Velzen uitgenodigd die bij ons over dit onderwerp een lezing wil verzorgen.

Hij heeft jaren lang als hoofd van de afdeling Nazorg bij de EO gewerkt.

Bent u geïnteresseerd, kom dan op dinsdag 10 februari 2015 naar de Westvest 30 in Schiedam.

Neemt u vooral mensen uit uw omgeving mee die ook geïnteresseerd zijn.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Er zal ook een collecte zijn voor stichting Christenen voor Israël.

Verder staat er ook een stand met producten uit Israël. En een boekentafel met soortgelijke onderwerpen.

Zet het in uw agenda, we zien u graag.

Mede namens de groep “leren en inspireren” van Ned. Geref. Kerk in Schiedam

Gert Bouterse

Tel: 06 22 55 83 28

Kerst 2013

kerst2013

Vakantiebijbelfeest 2013

flyer-vbf-2013Staat de datum Vakantie Bijbel Week 2013 al in uw en jouw agenda?

De VBW start met een openluchtdienst op zondagavond 21 juli.

Daarna is er drie dagen lang van alles te beleven in de gymzaal aan het Nijhoffplein, of op de velden er omheen!

Spreker: Arenda Haasnoot

Wilt u meer weten?

Klik dan hier om naar onze eigen website te gaan.

Kijk / klik voor de dagindeling en meer info op de tab 'Programma'!

Stille week 2013

Pasen-C.Stringa-BlomWe zijn kerkelijk gezien nu weer in de lijdenstijd gekomen. We houden ons als NGK daar niet zo precies aan, dat hoeft ook niet. Maar er is ook
niks mis met enige periodieke extra aandacht voor de belangrijkste momenten van onze verlossing, dat was in het Oude Testament ook al
zo. We vieren dus weer Goede Vrijdag en Pasen straks. En ook willen we in de week voor Pasen, die wel de Stille Week wordt genoemd,
weer – net als vorig jaar – een aantal extra bijeenkomsten organiseren.
Omdat: het lijden en sterven en de opstanding van Jezus Christus zulke immense gebeurtenissen zijn, enige voorbereiding op de viering
daarvan kan voor ons gewone en drukke mensen geen kwaad. Houd het dus in die week maar een beetje rustig, denk na, word stil, richt je
op God, en kom … als het kan naar die eenvoudige bijeenkomsten in ons kerkelijk gebouw, waarin we per avond een half uurtje ons
concentreren op de bijzondere liefde van God.
Het gaat om maandagavond 25 maart tot en met donderdagavond 28 maart.

Meer artikelen...